Back to All Events

Autokannan keski-ikä kasvoi taas

Suomessa ajetaan tällä hetkellä keskimäärin yli 12 vuotta vanhoilla autoilla: henkilöautokannan ikä kasvoi viime vuonna 12,1 vuoteen, mikä oli 1,3 kuukautta enemmän kuin vuonna 2017. Autokanta vanheni, vaikka autojen ensirekisteröinnissä ja kierrätyksessä tehtiin ennätyksiä.

Liikenteessä nähdään nyt jonkin verran enemmän sähköautoja. Sähköautojen osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä kasvoi viime vuonna 4,7 prosenttiin – täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä oli 0,6 prosenttia ja lataushybridien 4,1 prosenttia. Myös kaasuautojen ensirekisteröintien määrä kasvoi selvästi viime vuonna, sillä niiden osuus rekisteröinneistä oli 1,0 prosenttia. 

Noin neljännes viime vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli dieselautoja. Koko henkilöautokannasta 28 prosenttia on dieselkäyttöisiä. Ensirekisteröinneissä dieselin osuus on viime vuonna pienentynyt, mutta autokannassa olevien dieselautojen määrä kasvaa vielä lähivuosien ajan. Dieselautojen suhteellinen osuus kasvaa autokannassa lähivuosina, sillä tällä hetkellä romutusikäisten autojen ikäluokissa on vain vähän dieselkäyttöisiä autoja. Pääosa dieselautoista on iältään alle 10-vuotiaita. Lisäksi dieselautojen määrää kannassa kasvattaa käytettyjen autojen maahantuonti. Lähes 60 prosenttia käytettynä maahantuoduista autoista on dieselkäyttöisiä.

Lue lisää ensirekisteröintitilastoista juuri julkaistusta tiedotteesta.


Earlier Event: 12 December
Suomen autoala uudisti ilmastostrategiansa